Vrijdag 29 maart 2024

Hockeyers van EHV weten zich te herpakken: 2-2

Geplaatst op 27 november 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyers van EHV hebben in de eerste klasse thuis met 2-2 gelijk gespeeld tegen Amersfoort. Daarmee werd de laatste plaats op de ranglijst weliswaar niet verlaten, maar voor het moreel van de ploeg was het een mooie opsteker, temeer daar EHV na 67 minuten nog tegen een 1-2 achterstand aankeek.

Joris Maathuis opende de score uit een strafcorner, waarna Amersfoort met twee tegengoals de ruststand op 1-2 bepaalde. In de tweede helft ging de wedstrijd opnieuw volledig gelijk op, waarbij EHV op basis van inzet en karakter vlak voor tijd het verdiende loon kreeg toen Maathuis zijn tweede strafcorner benutte, nadat hij als lijnstopper ook al twee keer reddend had opgetreden.

Mentaal
Trainer-coach Gerard Alblas toonde zich na afloop vooral lovend over de mentale weerbaarheid van zijn team: ‘Dit was de eerste keer dat we een tweede helft winnend wisten af te sluiten en dat is op zich al een compliment waard. Verder hebben we misschien wel eens betere wedstrijden gespeeld, maar soms moet je ook tevreden zijn als je ziet dat de mannen tonen dat ze ervoor willen gaan en dat was vandaag zeker het geval.’
Alblas prees met name Martijn Wendrich en Job Bijvank, die vanuit het tweede elftal hun ‘oude’ team vandaag prima geholpen hebben. Jammer dat we de shoot-outs verloren, maar dat ene punt koesteren we graag, omdat we zo toch met een goed gevoel de winterstop ingaan.’