Maandag 17 februari 2020
Twentesport

Hockeyheren van EHV laten dure punten liggen in Arnhem

Geplaatst op 10 april 2016 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D drie dure punten laten liggen bij Upward, de nummer elf op de ranglijst. De Arnhemmers wonnen met 4-3, na twee keer achter te hebben gestaan (0-1 bij rust en 1-2 een kwartier voor tijd).

Het was tekenend voor het verschil in beleving van beide ploegen, waarvan EHV het veel te makkelijk opnam en Upward alles gaf voor de winst, die alleen daarom al dik verdiend was.

EHV kwam nog wel twee keer op voorsprong. Tim Horstink opende de score uit een strafcorner, waarna Staffan Hengst in de 55ste minuut met een fraai uitgespeeld velddoelpunt de 1-2 liet aantekenen.

Upward weigerde zich echter gewonnen te geven en ging vol voor de drie broodnodige punten, waarbij het zich in het zadel zag geholpen door EHV, dat collectief door het ijs zakte. De 4-3 van Horstink uit een strafbal viel te laat om het tij nog te doen keren.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek van EHV: ‘We weten dat we het niet van ons scorend vermogen moeten hebben en dan moet je dus wat anders verzinnen. Dat konden we niet en zo werd het een wedstrijd tussen de vos die loopt voor zijn lunch en de haas die loopt voor zijn leven. Dit is een heel zuur verlies, terwijl we ons vandaag met een overwinning definitief veilig hadden kunnen stellen. Het enige voordeel is dat de andere ploegen in het rechter rijtje onderling nog punten tegen elkaar gaan verspelen.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief