Hockeyvrouwen van Almelo pakken hun eerste punten

Geplaatst op 9 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Voor het Twentse vrouwenhockey was het een taaie zondag. Het goede nieuws is dat de vrouwen van Almelo hun eerste punten pakten door met 4-3 van de voor aanvang nog ongeslagen Studs uit Groningen te winnen.

EHV verloor opnieuw met 2-1, net als vorige week tegen nummer drie Gooische, nu bij koploper Zwolle, en ook deze keer school het venijn in de staart. Vanaf het begin ging het gelijk op, de teams waren echt aan elkaar gewaagd. Gaandeweg nam EHV het overwicht en ging het verzorgder spelen. Niettemin viel de openingstreffer aan de overkant, waarna Lotti Arts (zie foto) de gelijkmaker scoorde. Assistent-trainer Alexander Wind over de tweede helft: ‘Toen hadden we vooral last van de warrige arbitrage, die de wedstrijd in ons nadeel beïnvloedde. Toch bleven we goed spelen, totdat Lotti Arts zes minuten voor tijd een gele kaart kreeg en we met tien speelsters verder moesten. Alles leek erop dat we het zouden redden, maar helaas kregen we dertig seconden voor het einde van de wedstrijd een strafcorner tegen die werd benut, een zure nederlaag.’

Kansloos in Hengelo

Twente was op eigen veld in Hengelo kansloos tegen het Ares uit Apeldoorn (1-6) en Bully verloor op eigen veld in Oldenzaal van de directe concurrent Beuningen (0-2). Bully begon ietwat verkrampt aan de wedstrijd. Vlak voor rust was het raak toen Ares een toegekende strafbal ging feilloos in de rechter bovenhoek prikte. Vrijwel direct daarop ontstond er grote consternatie toen er tijdens een strafcorner voor Beuningen werd gefloten voor het rustsignaal. De corner werd overgenomen en benut (0-2) waardoor er wat knakte in de Oldenzaalse ploeg, die in de tweede helft wel probeerde meer druk te geven op het Beuningse doel, maar zonder resultaat.

Goed nieuws uit Almelo

Het goede nieuws kwam dit weekend uit Almelo, waar de thuisploeg na vier nederlagen de eerste drie punten binnen haalde door met 4-3 te winnen. Dat gebeurde tegen de Groninger Studs, die bij aanvang nog geen punt hadden verloren. ‘Eindelijk!’, was de eerste reactie van de opgeluchte trainer-coach Niek Hendriks. ‘Dit is een dik verdiende overwinning, die nog hoger had kunnen uitvallen, want bij een 4-1 voorsprong hingen de 5-1 en de 6-1 in de lucht. We kregen toen nog wel twee mooie goals tegen, maar al met al hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld.’ Fleur van Munster scoorde de 1-0 en Sam Gierveld de 2-1, waarna Lorena Romero voor de 3-1 en de 4-1 tekende.