Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

Jonge talenten uit de A1 geven de teams van EHV kleur

Geplaatst op 14 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Twee jonge hockeytalenten uit de A1 waren dit weekend de smaakmakers van de eerste elftallen van EHV.

Bij de vrouwen van EHV was het Jasmijn Timmers, die met twee treffers de 3-1 winst op GCHC veilig stelde. De 1-0 viel uit een strafcorner van Juliet Buma. Bij de mannen werd Luuk Hoefman werd Man of the Match vanwege zijn prima spel, hoewel de vreugde daarover relatief was door de nederlaag tegen GCHC (0-1). Trainer Jack Justus kent zijn pappenheimers: ‘Vorige week wonnen we lelijk bij Shinty, vandaag was het ook lelijk en dat kan niet twee keer goed gaan.’ Maar liefst zes strafcorners waren aan EHV niet besteed, integendeel, niet één ging richting doel en dan wordt het lastig scoren.

Bully-dames winnen weer met ruime cijfers
De vrouwen van Bully wonnen opnieuw met ruime cijfers, deze keer bij de studentenclub Apeliotes in Nijmegen (1-5). Trainer-coach Irene van der Lied had een stroeve start gezien, maar: ‘Dat was even zoeken, na tien minuten ging het draaien en dat hebben we de hele wedstrijd kunnen volhouden. Op die ene tegengoal na was het van onze kant een goede wedstrijd en een dik verdiende overwinning.’ De doelpunten werden gemaakt door twee keer Jet Huitink en verder Anne Verbeek, Rimke Westerveld en Bente Habers.

De mannen van Bully speelden met 3-3 gelijk bij Leusden en lieten daarmee volgens hun trainer-coach Vincent Steggink twee punten liggen: ‘Mijn ervaring is dat na een goede wedstrijd vaak een mindere komt. Vorige week was het prima tegen De Kromhouters, tegen Leusden wisten we niet over te schakelen naar een hoger tempo, was er een gebrek aan creativiteit, zelfvertrouwen en dus lef. Jammer dat de opgaande lijn van de afgelopen weken niet vastgehouden kon worden.’ Merijn Busscher, Leen Timmers en Bram Beckmann leverden de Oldenzaalse goals en de drie punten leken binnen, maar bij een 3-2 voorsprong vlak voor tijd sloeg het noodlot alsnog toe. In het laatste fluitsignaal viel een strafcorner, die weer later werd omgezet in een strafbal: eindstand 3-3. Positief punt bij dit teleurstellende resultaat voor Bully is, dat de onderlinge marge gelijk blijft en de onderste drie teams verloren.

Almelo-teams trekken aan het kortste eind
De vrouwen van Almelo verloren in Leusden met 2-1 en volgens trainer-coach Tino Stoop was het een spannende wedstrijd, met over en weer grote kansen, maar beide teams hadden grote moeite om die te verzilveren. Leusden scoorde de winnende treffer via een strafcorner in de laatste minuten van de wedstrijd. Voor Almelo scoorde Fleur van Munster.
De mannenploeg van Almelo scoorde in Barneveld vier keer, maar dat was niet genoeg voor een goed resultaat: het werd 5-4 voor de thuisploeg, die zich volgens trainer-coach Alexander Enzerink goed wist te verstoppen, maar er wel in slaagde de fouten aan Almelose kant keihard af straffen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief