Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Klamer gaat voor podium bij WK Triathlon in Rotterdam

Geplaatst op 14 september 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

ROTTERDAM – In Rotterdam vindt dit weekend het WK Triathlon en de ITU Grand Final plaats. Van vrijdag tot en met zondag komen in de Maasstad meer dan vierduizend triatleten in actie, onder wie Rachel Klamer uit Beuningen/Denekamp, die op een podiumplaats aast.

Zaterdag staan de wedstrijden voor de elite-mannen en -vrouwen op het programma, met Rachel Klamer en Marco van der Stel zorgen voor de Nederlandse inbreng. Klamer is zelfs een favoriet. Ze is dit seizoen één van de meest constante atletes in de World Triathlon Series. Van de zes wedstrijden waarin ze van start ging, eindigde ze vier keer bij de eerste tien. Zo werd ze vierde in Abu Dhabi, tiende in Hamburg en zesde in zowel Edmonton als Montreal. Het leverde haar tot nu toe in de tussenstand om het wereldkampioenschap de zesde plaats op.

Na Montreal, begin augustus, ging Klamer een ruime maand op trainingskamp in de Franse Pyreneeën om zich zo optimaal voor te kunnen bereiden op het WK in eigen land. ‘Het is lastig om mijn kansen in te schatten”, stelt Klamer op de website van sponsor Red Bull. “Ik heb een tijdje geen wedstrijden gedaan en ik weet niet hoe anderen er voor staan. Natuurlijk ga ik voor een podiumplek, maar dat is me tot nu toe maar één keer gelukt. Ik ga vooral ook genieten van de wedstrijd in Rotterdam. Het is geweldig om in je eigen land aan een WK mee te doen. Dat wordt een groot feest.’

Vrijdag bijten de paratriatleten het spits af in Rotterdam.

FOTO: International Triathlon Union / Janos Schmidt

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief