Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Klaverblad TON Almelo pakt de nationale turntitel

Geplaatst op 20 november 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het getalenteerde turnstersteam van Klaverblad TON Almelo is Nederlands Kampioen geworden. Dat gebeurde afgelopen weekend in Amsterdam. Marieke van Egmond kwam op alle vijf de onderdelen uit.

De winnende ploeg bestaat uit Marieke van Egmond (Nijverdal), Astrid de Zeeuw (Borne), Laura de Witt, Vera Jonker en Sara van Disseldorp. De meiden, die worden getraind door Frank Louter, hielden het lang spannend. Uiteindelijk was een score van 146.484 voldoende voor het behalen van de nationale titel en eerst toen werden vuren van vreugde ontstoken.

Van Egmond vijf keer
Marieke van Egmond komt normaal gesproken uit bij de dames senior Eredivisie, het turnseizoen met een wedstrijd in . De wedstrijd ging over het algemeen goed. Al met al heeft het Nederlands team een goede indruk achtergelaten en bleek dit een mooie opstap naar het NK voor teams afgelopen zaterdag in Amsterdam. Van Egmond: ‘Drie van de dames mochten op een toestel turnen voor het team. Ik deed alle toestellen.’ Ze startte op Sprong en behaalde 13.400 punten, een goed resultaat. Daarna Brug. ‘Hier had ik een 12.100 punten. Helaas viel ik één keer van de balk met mijn opsprong, maar daarna maakte ik mijn oefening goed af, 11.967 punten.’

Spannend op de vloer
Vervolgens werd het spannend. Er wachtte alleen nog het onderdeel Vloer. Van Egmond behaalde een score van 12.700! Uiteindelijk won het team de wedstrijd met 146.484 punten.

Naast de winnaressen deed er nog een ploeg turnsters van TON mee. Dit team eindigde als vijfde en bestond uit Esmée Beekhuis, Lina Lenselink, Senna Westen, Meike Gels en Linde Visscher.

FOTO: De turnsters en begeleiders van het gouden team en de bekende televisiepresentator annex prijzenuitreiker Hans van Zetten

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief