Donderdag 28 maart 2024

Leen Timmers grote man bij Bully in sensationele pot

Geplaatst op 9 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Voor het Twentse mannenhockey in de tweede klasse was het een overwegend grijze herfstzondag. Het regende doelpunten en die vielen in meerderheid aan de voor deze regio verkeerde kant. Behalve in Oldenzaal bij Bully.

Bully was de enige ploeg die de punten in Twente wist te houden. Het werd in Oldenzaal tegen de Mezen uit Harderwijk een sensationele wedstrijd, die voor rust al beslist leek te zijn toen de gasten een 0-3 voorsprong koesterden, maar het werd uiteindelijk 5-4.

Trainer-coach Bart Olde Boerrigter was vervolgens getuige van een wonderbaarlijke wending: ‘In de tweede helft waren we veel gretiger in de duels en konden we de Mezen onze wil opleggen. Na twee goals binnen vijf minuten kregen we het geloof snel terug en konden we uiteindelijk vol doordrukken naar de drie punten.’

Grote man bij de Oldenzalers was Leen Timmers (zie foto), die na rust vier keer scoorde. Zijn terugblik op deze wedstrijd is er één met een grote glimlach: ‘Dit geeft natuurlijk een heerlijk gevoel, vooral omdat ik vorig jaar vrijwel het hele seizoen geblesseerd ben geweest. Alles lukte en dan is het extra mooi als je twee strafcorners benut en ook nog eens twee velddoelpunten maakt. Het is trouwens al de tweede keer in deze competitie dat ik er vier in leg. Uit tegen Deventer, op 17 september, is het me ook gelukt en ik sta intussen op elf uit vijf, een mooi gemiddelde, toch?’

Almelo onderuit

De mannen van Almelo verloren op eigen veld met 3-5 van Shinty uit Driebergen. Deze subtopper verliep exact conform de stand op de ranglijst, waardoor het voor de neutrale toeschouwer een aantrekkelijke wedstrijd werd. De thuisploeg begon met een stevig offensief, wat leidde tot de 1-0 door Sten Voortman. Twee strafballen, waarvan één discutabel, en even zoveel tegengoals resulteerden in de 1-4 ruststand. Derck Smeenk en opnieuw Sten Voortman brachten de spanning terug tot 3-4, waarna Shinty de wedstrijd met de 3-5 de beslissing forceerde.

In dezelfde tweede klasse werd PW door het Arnhemse Malburgen met 7-1 teruggestuurd naar Enschede.