Donderdag 28 maart 2024

Mannen van MHC Almelo: winst op kwaliteit en karakter

Geplaatst op 6 november 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Voor het Twentse mannenhockey was het opnieuw geen topzondag: EHV, PW en Bully verloren hun wedstrijden met duidelijke cijfers. Positieve uitzondering was Almelo (zie foto), dat in Wageningen weliswaar een voorsprong zag verdampen, maar uiteindelijk op kwaliteit en karakter met de winst naar huis ging.

De ruststand was 0-2 dankzij doelpunten van Derck Smink en Sten Voortman. Tot halverwege de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat er in een Wagenings kwartiertje drie tegengoals vielen. Almelo toonde veerkracht, met onder andere acht strafcorners op rij, waarvan de laatste werd benut door Derck Smeenk voor de 3-3. Daarna wist Etienne Rameaux met nog twee minuten op de klok de beslissende treffer voor de Almeloërs te scoren. Het was niet alleen een mooie overwinning, maar ook een goede voorbereiding op de bekerwedstrijd in de Silver Cup van komende vrijdagavond, thuis tegen opnieuw Wageningen.

PW
Floris Kieselstein was de enige die namens PW wist te scoren tegen Shinty, dat zeven keer scoorde. ‘We hadden wel wat meer tegenstand mogen bieden’, stelde trainer-coach Jeroen van der Kraats. ‘De eerste drie goals waren gewoon niet nodig, we gaven ze nog net niet weg. Met 5-1 gingen we de rust in en dan kun je in de tweede helft nog maar één ding doen: hard werken. Dat hebben we gedaan en toen waren we ook iets beter.’ Niettemin kon Shinty nog twee keer scoren. ‘Van der Kraats: ‘Verdiend, maar wel een paar goals te veel.’

Bully
Na de vierde nederlaag van Bully op rij, nu bij GHBS in Groningen (4-2), zou je kunnen constateren dat ze in Oldenzaal enigszins van het padje zijn. Niettemin had trainer-coach Bart Olde Boerrigter ook positieve punten gezien: ‘De nederlaag was terecht, daar niet van, maar het kwartje moet gewoon weer eens een keer onze kant op vallen. Punten pakken, daar gaat het om de komende weken.’ Leen Timmers en Bram Beckmann waren namens Bully trefzeker, eerstgenoemde alweer voor de dertiende keer in dit seizoen.