Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Marino Barkel wint Gerrit Slot Memorial in Westerhaar

Geplaatst op 5 februari 2023 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – Het damtoernooi in het teken van de Gerrit Slot Memorial 2023 is gewonnen door Marino Barkel. In de beslissende partij versloeg hij zijn naaste concurrent Jan Schippers, die door zijn nederlaag genoegen moest nemen met de vierde plaats.  De openingszet werd verricht door Sofie Slot aan het bord van Marino Barkel en Gerrit Talen.

Op de lijst van de Gerrit Slot Memorial stonden dit jaar 31 deelnemers. Vijftien van hen hadden een rating hoger dan duizend punten. Het toernooi ter ere van de medeoprichter vane damclub Witte van Moort is jaarlijks een bijzonder spektakel. Zo levert een overwinning in de eerste ronde drie punten op, in de tweede negen stuks en in de finale zelfs vijftien.

In elke partij liggen daardoor nieuwe verrassingen op de loer en worden de klassementen voortdurend door elkaar geschud. Een ander bijzonder trekje van de Slot Memorial is dat alle deelnemers met een prijs naar huis gaan.

Gerbrand Hessing pakte in de hoofdklasse na een slechte start toch nog de tweede plek, voor Rick Hakvoort. In de B-klasse zegevierde Harrie Beekman en in de tweede werd Jeroen Schokker, voor Peter van der Velden. In de C-klasse gingen de prijzen naar Jacob Hart (eerste), Koert Meuleman en de onnavolgbare combinatiespecialist Willem Fokkert.

In de huisdammersklasse gaf winnaar Jan Jasper het nakijken aan Nick Pol en Herman Hazelhorst.

FOTO: winnaars Slot Memorial 2023 vlnr Harry Beekman Marino Barkel Jan Jasper Jacob Hart

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief