MHC Almelo opent hockeyseizoen met zes punten winst

Geplaatst op 9 september 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het nieuwe hockeyseizoen ging zondag van start met de eerste wedstrijden in de tweede klasses. De overige afdelingen slaan op zondag 15 september af, met onder andere de dubbele derby tussen de vrouwen en de mannen van EHV en Bully in Enschede. MCH Almelo had dus de primeur en die pakte goed uit met zes punten in de tas. Er werd gespeeld volgens de nieuwe regel dat een hockeywedstrijd voortaan uit vier kwarten van 17,5 minuut bestaat.

De vrouwen van Almelo wonnen met 1-4 bij Ares in Apeldoorn en dat was volgens trainer-coach Tino Stoop meer dan terecht: ‘De twee eerste kwarten hadden we het betere van het spel wat resulteerde in een verdiende voorsprong. Het derde kwart werd Ares wat gevaarlijker, maar in het laatste deel stelden we orde op zaken en namen we door doelpunten van Fleur Gwinner en Marieke Kootstra, die allebei twee keer scoorden, de drie punten mee naar Almelo.’

Het mannenteam van Almelo speelde zijn eerste thuiswedstrijd op het nieuwe waterveld en dat trok veel supporters naar de Willem de Clercqstraat, waar trainer-coach Alexander Enzerink met zijn team Wageningen ontving: ‘Dat is altijd een geduchte tegenstander en zo verliep de wedstrijd ook, met kansen aan beide kanten en soms mooi, maar vaak slordig spel van beide teams. Gelukkig voor ons liep Wageningen een aantal keer tegen een kaart aan waardoor we meer ruimte kregen. Dat hielp ons vooral door het slechtste derde kwart heen. De eindscore bleef hangen op 2-1, ook doordat de 3-1 helaas werd afgekeurd.’