Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Müllenberg in Nederlands boksteam tegen de Cubanen

Geplaatst op 10 november 2017 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM/ALMELO – Tijdens de eerste editie van het World Port Boxing, dit weekend in Rotterdam, staat de interland tussen Nederland en Cuba centraal, met aan Nederlandse kant ook Peter Müllenberg uit Almelo.

Verder doen Roy Korving, Max van der Pas, Delano James en Enrico Lacruz mee. De Cubanen nemen de ontmoeting uiterst serieus en hebben eveneens een topbezetting afgevaardigd.

Cuba behaalde tijdens het WK onlangs in Hamburg maar liefst zeven finaleplaatsen. In Rotterdam zullen ze aantreden met een hele rits aan Olympisch- en wereldkampioenen. In de ring verschijnen onder anderen Lazaro Alvarez (60 kg), drievoudig wereldkampioen en bronzen medaille-winnaar van Rio, wereld- en Olympisch kampioen van Londen Roniel Iglesia (69 kg), wereld- en Olympisch kampioen van Rio Arlen Lopez (75 kg) en de absolute ster Julio César la Cruz (81 kg), meervoudig wereld- en Olympisch kampioen van Rio.

De ring is in de Cruise Terminal in Rotterdam, dat met duizend toeschouwers geheel is uitverkocht. In het voorprogramma bokst Nouchka Fontijn, winnares van het zilver op de meest recente Olympische Spelen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief