Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Na mannen nu ook vrouwen MHCA op een hoger niveau

Geplaatst op 11 juni 2017 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Na het eerste mannenteam van de Mixed Hockey club Almelo (MHCA) heeft nu ook het vrouwenkeurkorps door vandaag – geheel volgens verwachting – kampioen te worden promotie naar de tweede klasse afgedwongen.

Voor het Twentse hockey is dat van belang, want de nationale top is nog uit zicht, de mannen van EHV uit Enschede zijn als eersteklasser de regionale top, maar kort daaronder gebeurt er nu van alles, in Enschede en Oldenzaal en ook in Almelo begint het nu te komen. De doelstelling van MHCA was met de vrouwen en de mannen minimaal tweede klas te spelen. De mannen promoveerden vorig jaar naar dit niveau en wisten zich dit jaar, overigens niet zonder moeite, te handhaven.

De vrouwen zijn onbedreigd kampioen geworden en hadden de titel al weken eerder veilig moeten stellen. In de kampioenswedstrijd werd Drienerlo vanmiddag met 5-0 weggevaagd, maar dubbele cijfers hadden de krachtverhoudingen beter weergegeven. De titel is de kroon op een seizoen met progressie. Het doelsaldo van 84-19 mag veelzeggend heten. En trainer-coach Niek Hendriks heeft een jonge ploeg die nog kan groeien in weerbaarheid en speltempo; de meeste meiden willen blijven (ook als ze elders gaan studeren) zodat de tweede klasse geen probleem mag zijn. De doelstelling is in de tweede klasse eveneens in de top mee te draaien.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Peter Bonder says:

    Felicitaties uit Enschede, namens EHV Heren I.
Archief