Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

EHV-heren vier keer naar Mokum; regioderby’s dames

Geplaatst op 8 september 2022 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Met de start van het nieuwe seizoen ziet het hockeylandschap in Twente er anders uit dan vorig seizoen. Bij de dames is het Oldenzaalse Bully veruit het hoogst spelende team.

Bij de heren is het Enschedese EHV het enig overgebleven Twentse hockeyteam in de eerste klasse, en dat in een compleet nieuwe poule. Het elftal van trainer-coach Richard van Wezenbeek kan zich opmaken voor een fors aantal kilometers, met vier tegenstanders in of onder de rook van Amsterdam: AMVJ, Myra, VVV en AthenA, terwijl Abcoude ook niet bepaald naast de deur is.

Bekende opponenten zijn het Groningse GHBS, Apeldoorn en Amersfoort, terwijl Hattem en Bemmel als promovendi de poule compleet maken. De heren van Bully komen dit seizoen uit in de tweede klasse, onder leiding van hun nieuwe coach Fareed Ahmed, een Pakistaanse ex-international, die eerder actief was bij de dames van Twente in Hengelo.

Het vrouwenhockey in Twente concentreert zich de komende jaargang rondom de tweede klasse, waarin maar liefst drie regionale zusterteams zullen gaan opereren: Almelo als de constante factor, EHV als degradant uit de eerste klasse en Twente als promoverende club uit de derde klasse. Dat betekent dus een fors aantal derby’s, met alle voordelen van dien, maar als voornaamste doel het gapende gat tussen Bully en de rest iets kleiner te maken.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief