Zaterdag 18 januari 2020
Twentesport

Oogink uit Almelo via Vlaanderen naar WK in Zuid-Korea

Geplaatst op 4 mei 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De taekwondoka Reshmi Oogink gaat Almelo verruilen voor Antwerpen, waar ze zich zal voorbereiden op het WK in Zuid-Korea om daar in juni medailles te oogsten.

De van een blessure herstelde Oogink heeft er na drie maanden revalidatie weer zin in. De mogelijkheden in Antwerpen zijn volgens haar rianter dan die in Almelo/Twente en ze zal zich aansluiten bij de selectie van de Vlaamse Taekwondo Bond en daarnaast stad en volk leren kennen. Daar ziet ze reikhalzend naar uit ofschoon ze in hart en ziel Almelose/Nederlandse blijft.

Oogink veronderstelt met de groepstraining in Vlaanderen eerder en beter in vorm te geraken. Ze heeft haar zinnen gezet op het WK in Korea en daarna wacht haar nog een viertal grand prix-wedstrijden.

Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro schopte Oogink het vorig jaar tot de kwartfinales waarin ze werd verslagen door Jackie Galloway. Nu, acht maanden later, kijkt ze liever vooruit dan achterom en is ze gefocust op de wedstrijden die komen, om te beginnen het WK.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief