Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Ook de Profronde in Almelo komt dit jaar te vervallen

Geplaatst op 3 april 2020 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In verband met de coronacrisis gaat de 38ste editie vanProfronde Almelo van het programma gehaald. Hiertoe is volgens voorzitter Van Broekhoven van de Stichting Profronde Almelo ‘met pijn in het hart’ besloten.

‘Gezien de huidige omstandigheden kunnen wij niet de voorbereidingen treffen die nodig zijn om het evenement succesvol te laten zijn’, aldus Van Broekhoven in de motivatie om een jaartje over te slaan. De effecten van de crisis en de onduidelijkheid over de duur daarvan zouden het bestuur daartoe nopen.

De profronde stond gepland voor 28 augustus. De voorbereidingen voor het evenement zijn al begin dit jaar gestart. Voor het evenement is de stichting elk jaar afhankelijk van vele sponsoren. ‘Naast de grote vraag in hoeverre we in augustus kunnen spreken van een genormaliseerde situatie in het land, kunnen we de voorbereidingen naar onze sponsoren momenteel niet oppakken. Onze inschatting is dat de sponsoren in deze tijd terecht de volle aandacht moeten richten op zaken zoals de eigen bedrijfsvoering en de continuering daarvan.’

Aangezien de meeste zaken, sportief en commercieel, al snel geregeld zouden moeten hebben is tot afgelasting besloten.

FOTO: Mike Teunissen won 30 augustus vorig jaar de 37-ste editie van de Ronde van Almelo en blijft nog zeker een jaar de laatste winnaar.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief