Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Ook in mannenhockey Almelo positieve uitzondering

Geplaatst op 13 november 2017 door   ·   1 Reactie

ALMELO – De enige Twentse mannenequipe die dit weekend een punt wist te veroveren was Almelo. Net als bij de vrouwen was de club de positieve uitzondering.

Almelo zette met een 2-2 gelijkspel tegen koploper Leusden een meer dan prima prestatie neer. De andere Twentse teams verloren alle drie met 3-1: EHV bij Beuningen, Bully thuis tegen Baarn en PW op eigen veld van Zevenaar.

Voor de mannen van Almelo stond een dubbel op het programma. Vrijdagavond moest het team voor de Silver Cup aantreden tegen Wageningen, dat een week eerder ook al de tegenstander was en toen voor de competitie met 3-5 op eigen veld verloor. Trainer-coach Alexander Enzerink was na afloop lovend over de manier waarop Wageningen speelde: ‘Het bleek al snel dat zij de wedstrijdbeelden goed hadden geanalyseerd, want we kwamen niet goed tot ons eigen spel en dat was zeker ook hun verdienste. De wedstrijd ging helaas met 3-2 verloren, maar het publiek was de grote winnaar, want dat had een mooie wedstrijd gezien.’

Zondag was Leusden de te kloppen koploper in de competitie. De gasten hadden nog geen wedstrijd verloren. Almelo was bereid voor elke centimeter op het veld te knokken. De trainer: ‘We wilden graag laten zien dat we sterker en slimmer zijn dan ooit, wat we de laatste weken ook herhaaldelijk van tegenstanders en scheidsrechters te horen krijgen. Iedereen was tot op het bot gemotiveerd en met vijf betrokken wissels op de bank hebben we als team een dik verdiend gelijkspel uit het vuur gesleept.’

Sten Voortman scoorde beide doelpunten, waarvan de laatste op z’n Duits in de voorlaatste minuut. Volgens Enzerink was Hugo Klaassen (zie foto) gezien zijn vele reddingen ook uitblinker; hij werd tevens uitgeroepen tot Man of the Match.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Hc Twente says:

    Heren Hc Twente wonnen thuis met 4-2 van zeewolde.
Archief