Zaterdag 18 januari 2020
Twentesport

Primeur in Westerhaar: NK dammen in B- en C-categorie

Geplaatst op 4 februari 2019 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – In het clubhuis van de damclub Denk en Zet/Witte van Moort vond vanmiddag de opening plaatsg van het NK dammen in de categorieën B en C. Het is een noviteit in de ruim honderdjarige geschiedenis van de Koninklijke Nederlandse Dam Bond. Des te vreemder dat Koninklijke Nederlandse Dambond er niet in slaagde een afgevaardigde naar Westerhaar te laten afreizen.

Er doen 38 dammers uit alle hoeken van Nederland mee. Na het openingswoord van voorzitter Kloppenburg namen burgemeester Van der Kolk en hoofdsponsor Meuleman de opening voor de eerste ronde voor hun rekening.

In de categorie C is wethouder Paters van (onder meer) Sport een opvallende verschijning. Hij werd in de eerste ronde gekoppeld aan klasbak Waterink uit Hoogeveen. Beiden behoren tot de favorieten voor het podium, maar Paters won de partij met 2-0.

In de B-categorie begroet de organisatie een twee vrouwelijke dammers: de meervoudig Nederlands kampioen Barbara Graas en de in Londen woonachtige Leonie de Graag. Van beide wordt verwacht dat ze hoge ogen gooien. De thuisfavoriet Noppers kreeg meteen een sterke tegenstander voor de kiezen, want werd gekoppeld aan Van Gortel uit Geleen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief