Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

Regter komt bij rentree in Wierden 0,03 seconde te kort

Geplaatst op 5 juni 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Het was een opvallende rentree van amazone Chantal Regter toen ze vandaag op de rug van Quilando tweede werd in de hoogste rubriek op 1.40 meter. Het was de eerste dag van Outdoor Wierden en Regter moest 0,04 seconde toegeven op de Britse ruiter Jonathan Dixon, die eerder al het 1.35 meter-parcours had gewonnen.

Het was januari toen Regter haar laatste internationale springconcours reed. Haar comeback was vandaag sterk. ‘Ik had een hoop jonge paarden waar ik mee aan de gang ben geweest en die nu meekunnen. Je kent dat wel, thuis een hoop werk en dan is het zonde dat je met drie paarden weg bent op internationaal. Er zijn heel veel mooie landelijke concoursen waar je ook 1.40 meter kunt rijden.’

Wierden stond in met stip in de agenda van Regter, ze is er al 21 jaar van de partij, vanaf haar tiende bij de pony’s. Quilando, die al sinds 2013 onder het zadel van Regter loopt, deed vandaag waar hij goed in is: foutloos springen.

Nederlandse zeges
Karlijn Stemerdink en Bart Haselbekke zorgden voor Nederlandse zeges op de openingsdag. Stemerdink won de 1.20 meter en Haselbekke de 1.30 meter. Outdoor Wierden gaat morgen verder met vier internationale rubrieken, waaronder in de avonduren de rubriek op 1.45 meter.

FOTO: Foto Trailer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief