Zaterdag 25 januari 2020
Twentesport

Sanne Wevers houdt hoofd koel: brons in de teamfinale

Geplaatst op 4 augustus 2018 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/GLASGOW – De turnvrouwen van Oranje met de Oldenzaalse crack Sanne Wevers wonnen vanmiddag brons in de toestelfinale voor landenteams.

Wevers kwam in actie op de balk en – op het beslissende moment – als laatste op de brug-ongelijk. Ze zei het achteraf ‘doodeng’ en ‘supergaaf’ te hebben gevonden.

Het eremetaal was een verrassing. Dankzij de afsluitende, gecontroleerde en foutloze rekoefening van olympisch kampioen Wevers verdrong de Nederlandse ploeg met 159,563 punten ploeg de Britten van de derde plek. Wevers toonde met nummer 789 onder grote druk niet alleen haar klasse, maar hield ook en vooral haar zenuwen in bedwang.

De eerste plek was voor de oppermachtige vrouwen van Rusland met 165,195 punten, de Franse turnsters werden tweede met 161.131 punten.

Wevers vormde met Vera van Pol, Céline van Gerner, Tisha Volleman en Naomi Visser de Nederlanse ploeg. Ze verrasten vooral na ach jaar absentie weer eens in de finale stonden, wat op zich al een verrassing was. En dan ook nog een bronzen medaille met dik een punt meer dan eerder deze week tijdens de kwalificatie.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief