Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Schuttert tweede in rubriek van ‘zijn eigen CSI Ommen

Geplaatst op 3 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

OMMEN – De meervoudig Olympisch eventing-kampioen Michael Jung won vandaag met Daniels Jack S in een tijd van 1.35 de Jurrie Baas Trophy van het concours CSI Ommen dat deze week plaatsvindt. Op de tweede plek eindigde de lokale favoriet Hendrik-Jan Schuttert die met Exception HS 0.42 seconde langzamer was.

Schuttert is nauw bij het concours betrokken, als ruiter, trainer en organisator van het evenement dat bij zijn stallen in de Ommer buurtschap Stegeren wordt gehouden.

De achtste editie van CSI Ommen is al een aantal dagen in volle gang en vandaag stonden de eerste springonderdelen op het programma, door veel ruiters gebruikt om jonge talentpaarden klaar te stomen voor het grote werk.

De vier internationale rubrieken worden vanaf vrijdag gehouden. Er was nog nooit zo’n sterk deelnemersveld gehad als tijdens de editie van dit jaar. Er komen liefst achttien ruiters uit de Top Honderd van de wereld aan de start van het paardensportevenement bij de stallen van Schuttert in Stegeren. Alleen ‘vaste gast’ Jeroen Dubbeldam slaat een jaartje over, want hij wil zijn toppaard Zenith rust geven. ‘Ik heb wel een groepje nieuwe paarden, maar die moet ik eerst beter leren kennen om hier aan de start te kunnen komen’, aldus de Weerseloër.

FOTO: Trailer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief