Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Schippers op koers en Hassan maakt indruk in Hengelo

Geplaatst op 11 juni 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

HENGELO – Dafne Schippers, de ster van Nederland en zeker van Hengelo, won vanavond de 100 meter van de FBK Games in ruim elf seconden: 11.08. Vanwege een lichte tegenwind was Schippers dik tevreden met deze tijd, vooral met de race. De borstbries in acht genomen ging het volgens Schippers weer wat beter dan afgelopen week in Rome, ofschoon ze daar binnen de elf seconden liep: 10.99.

Ooit liep Schippers in Hengelo al 10.94, maar dat zat er vandaag absoluut niet in, gezien de omstandigheden en het opbouwschema richting het WK dat begin augustus in Londen plaatsvindt. Rome was een opstapje voor Hengelo en Hengelo een verdere stap voorwaarts naar Londen, waar Schippers voor niets anders dan goud gaat. Ze voldeed in Hengelo ruimschoots aan de verwachtingen die een publiekslieveling en vaderlandse sterrenstatusatleet aankleven.

Sifan Hassan

Ook in vorm raakt Sifan Hassan op haar afstand van 1.500 meter. Ze was op de 36-editie van de FBK Games oppermachtig en finishte ruim binnen de vier minuten, in haar beste seizoentijd, 3.56.14. Het verschil met de nummers twee en drie is veelzeggend: Besu Sado uit Ethiopië werd in 4.00.98 tweede en de Keniaanse loopster Winny Chebet finishte in 4.01.32 als derde.

Churandy Martina

De nationale knuffeltopper Churandy Martina kon in Hengelo, nog steeds gehinderd door een kwetsuur, niet aan de verwachtingen voldoen en liet zijn 200 meter gaande de race in figuurlijke zin lopen.

FOTOGRAFIE: Cees Elzenga

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief