Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Herman Kraak onderscheiden als hockey- en natuurman

Geplaatst op 31 oktober 2023 door   ·   Geen reacties

GOOR – Voor al zijn verdiensten is voorzitter Herman Kraak van de Goorse Mixed Hockey Club is vanavond koninklijk onderscheiden, want benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente. Kraak heeft legio verdiensten voor de gemeenschap, aldus de burgemeester, niet alleen voor zijn vele rollen in de hockeysport, ook vanwege zijn (andere) maatschappelijke activiteiten, vooral in de natuur. Hij verzette veel werk en op het trainingsveld. Hij trainde in die tijd jeugdteams en onderhield ook goede contacten met de ouders van zijn pupillen, onder wie zoon Remco en later ook  dochter Marit, lid werden in hun jeugd.

Bovendien organiseerde Kraak jaarlijks de Twentse hockeytoernooien voor A- en B-jeugd het eigen complex van GMHC. Na zijn pensionering in 2013 werd hij opnieuw actief als vrijwilliger voor GMHC en gaf leiding aan de klusploeg die belast is met het onderhoud van het terrein rondom de velden en van het clubgebouw. Iedere eerste en derde dinsdag komt de ploeg bijeen voor alle voorhanden zijnde klussen. Kraak was in veel opzichten een buitenmens met een grote passie voor natuur en landschap. Hij was van 2014 tot 2022 was hij secretaris van en een drijvende kracht binnen de Agrarische Natuurvereniging Hooltwark en de Stichting Weidevogels Hof van Twente.

Als gevolg van zijn gezondheidssituatie (ALS) heeft Kraak vorig jaar de meeste van zijn activiteiten noodgedwongen moeten beëindigen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief