Zaterdag 25 januari 2020
Twentesport

Twentse hockeyers pakken na de winterstop stick weer op

Geplaatst op 7 maart 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO/ENSCHEDE– Voor de Twentse hockeyploegen zit de winterstop er weer op. De sticks worden ook in de eerste en tweede klasse weer opgepakt.

De vrouwen van Almelo zijn onder leiding van hun trainer-coach Tino Stoop al sinds begin januari bezig met de voorbereiding, waarin vier oefenduels werden gespeeld en veel aan teambuilding werd gedaan. De eerste tegenstander van 2019 is Boxmeer, dat met drie punten voorsprong afreist naar Almelo. Het lokale mannenteam de thuiswedstrijd begint tegen Barneveld met één punt meer.

Trainer-coach Alexander Enzerink van de Almelos mannen weet dat zijn team er klaar voor is: ‘We hebben in de zaal met gastspelers van Deventer, Apeldoorn en EHV prima meegedraaid in de subtop-klasse. Dankzij het mooie weer konden we in februari weer volledig starten met de trainingen op het veld en hebben we ieder weekend een oefenpot gespeeld. Barneveld zullen we zeker niet onderschatten zoals vorig jaar misschien gebeurd is. We zullen ons eigen spel moeten spelen en de aandachtspunten van de voorbereiding goed moeten uitvoeren. We hebben weer onwijs veel zin in de competitie en we gaan ons best doen om ieder weekend vuurwerk op de mat te leggen.’

Nieuwe coach bij EHV
Voor de nieuwe trainer-coach Ronald Brouwer van de EHV-mannen wordt zijn eerste wedstrijd, thuis tegen Leusden, meteen een heel bijzondere. De opvolger van interim-chef Jack Justus verwoordt het zelf aldus: ‘Als coach ben ik zojuist gestart bij EHV, halverwege het seizoen. Een voorganger van formaat gehad. En nu de eer om die op te mogen volgen.’

Wedstrijd voor Lotte
Het zal helaas geen gewone wedstrijd zijn. Brouwer: ‘Nadat we het intens droevige bericht hebben gehoord dat onze Lotte van der Zee is overleden. Zo jong, zo levend, zo getalenteerd. En o zo geliefd. De verslagenheid is enorm. Elk woord schiet hier tekort. Dus wat zondag betreft: die wedstrijd is voor Lotte, dat is voor ons een erekwestie.’ De wedstrijd tegen Leusden zal met rouwbanden gespeeld worden, na een minuut stilte. Datzelfde geldt voor het thuisduel van de EHV-dames tegen Amersfoort.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief