Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Veel toppers present bij de 43ste editie van CSI Twente

Geplaatst op 4 juli 2017 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Het CSI Twente, dat vandaag is begonnen en geleidelijk naar de apotheose op zondagmiddag toewerkt, krijgt een internationaal ruiterveld op bezoek dat past bij het niveau van de ondertussen met een vierde ster verrijkte klassieker op de historische grond van het Erve Maathuis in Geesteren.

Er schreven liefst vijf oud-winnaars in voor het evenement, dat aan z’n 43ste editie toe is. Gianni Govonni (2003), lokaal favoriet Gerco Schröder (2007), James Paterson-Robinson, Jur Vrieling (2014) en Philip Rüping (2016), proberen hun eerdere succes in het hoofdnummer van ‘Geesteren’ te herhalen.

Ze krijgen gezelschap van toppers als oud-wereldkampioen Philippe Le Jeune, ruiter en bondscoach Dirk Demeersman, Constant van Paesschen, Thierry Goffinet en Pieter Clemens uit België; voormalig nummer een van de wereldranglijst Pius Schwizer, meervoudig Wereldbekerwinnaar Beat Mändli en Werner Muff uit Zwitserland; Laura Renwick en Guy Williams -viervoudig winnaar van de Derby van Hickstead- uit Engeland; nummer twee van het nationaal kampioenschap Holger Hetzel, Katrin Eckermann en Maurice Tebbel -eerste met het team in de landenwedstrijd in Rome- uit Duitsland.

Opmerkelijke deelnemers zijn verder de Brazilianen Eduardo Menezes en Cassio Rivetti, de Amerikaanse Molly Ashe, de Ier Shane Breen, de Spanjaard Eduardo Aznar (onlangs nog goed voor twee foutloze ritten in de landenwedstrijd van Rotterdam), de Italiaan Luca Maria Moneta, Saoedi’s eerste amazone Dalma Malhas en het complete ruiterteam van Dubai.

Behalve Gerco Schröder en Jur Vrieling komen voor Nederland onder anderen de regionale favorieten Gert-Jan Bruggink, Willem Greve en nationaal kampioen 2016 Frank Schuttert, aanstormend talent Sanne Thijssen, Wout-Jan van der Schans en Doron Kuipers in actie.

De sportieve status van het CSI Twente is dit jaar dus verhoogd van drie- naar vier sterren en er wordt een extra rankingrubriek aan het programma toegevoegd. Belangrijke impulsen die ertoe leiden dat het traditierijke evenement zich de komende jaren sterk kan blijven profileren op de internationale hippische kalender. Met een lucratieve prijzenpot van € 275.000, veertig mille meer dan vorig jaar, wordt een substantieel deel van de internationale top in de aanloop naar het EK in Göteborg geprikkeld af te reizen naar het Twentse coulisselandschap om te starten in de liefst dertig internationale proeven.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief