Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Veldhuizen, opgeleid bij Amycus, roeien naar zilver WK

Geplaatst op 26 juli 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

ALMELO/WIERDEN – De roeitweeling Marike en Martine Veldhuis, afkomstig uit Wierden, geschoold bij de Almelose roeiclub Amycus en nu lid van de studentenclub Nereus te Amsterdam, won op het WK in Plovdiv een zilveren medaille.

Het werd in de Bulgaarse hoofdstad een fantastisch feest voor de 20-jarige beloften in de categorie jonger dan 23 jaar. Nooit klonk het clubcredo Ioe Hikemelaya! in zoveel tongvallen.

Het was voor de zussen Veldhuis hun eerste wereldkampioenschap; ze maakten deel uit van de klasse dubbelvier licht, met Anna Verkuil uit Utrecht en Iris Hochstenbach uit Groningen, onder leiding van coach Jolijn Remmelink, de geboren Diepenveense die ooit in deze klasse ook één van de deelnemers is geweest.

Goud was onbereikbaar, brons zou kunnen, maar zilver was ronduit verrassend goed en werd als ‘ongelooflijk mooi’ bestempeld. Italië was echt te sterk, maar heeft dan ook een team dat het hele jaar gevieren bijeen is en bijna dagelijks traint. Het maakt de prestatie van de vier Nederlandse youngsters alleen maar gloedvoller.

FOTO: Nereus

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief