Donderdag 23 januari 2020
Twentesport

Verlies voor handbalsters van Borhave en ook van DSVD

Geplaatst op 5 januari 2020 door   ·   Geen reacties

BORNE/DEURNINGEN – De beide Twentse ploegen in de eredivisie van het vrouwenhandbal verloren dit weekend. Borhave uit Borne moest thuis de winst laten aan SEW uit West-Friesland en de vrouwen van DSVD uit Deurningen gingen, ook thuis, tegen Voorwaarts uit Twello de bietenbrug op.

Borhave hield SEW lange tijd in het vizier en halverwege stond het gelijk (13-13), dat ging daarna zo door, maar in de eindfase was de ploeg van Arthur Langdijk uit Nibbixwoud net iets geslepener en trok daardoor de wedstrijd met 25-29 naar zich toe.

Ondanks het verlies is Borhave nog in de race voor een plek in de promotiegroep, voor DSVD is die kans daarop zeer klein geworden door in de eigen sporthal ’t Hoge Vonder van het ook laag geklasseerde Voorwaarts te verliezen. Het werd namelijk 24-26 voor de ploeg uit de IJsselstreek, die daardoor ‘wegloopt’ bij de Deurningers.

Volgende week moet DSVD voorzien van de rode lantaarn afreizen naar West Friesland om de strijd aan te binden met SEW dat graag ook de tweede Twentse ploeg aan de zegekar bindt. Borhave moet naar het diepe zuiden voor de belangrijke confrontatie tegen mede-middenmoter Vlug & Licht, een wedstrijd om de plekken zes en zeven, die nu net het verschil maken tussen promotie- of degradatiepoule.

Daphne Steggink scoort voor Borhave (FOTO: René Weghs)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief