Maandag 17 februari 2020
Twentesport

Vier jeugdhandbalsters DSVD naar EYOF in Bakoe

Geplaatst op 11 juli 2019 door   ·   Geen reacties

DEURNINGEN – De handbalsters Malene Froeling, Lynn Kuipers, Rianne van Rijnsoever en Pipy Wolfs van de Deurningse club DSVD zijn door NOS*NSF geselecteerd voor het Talent Team NL, dat van 21 tot en met 27 juli meedoet aan het European Youth Olympic Festival in Bakoe (Azerbeidjan).

Zo’n 2.400 jonge sporters van veertien tot achttien jaar uit vijftig Europese landen zetten daar in tien disciplines hun beste beentjes voor.

Het EYOF wordt beschouwd als een warming up voor de echte Olympische Spelen, waarbij de deelnemers alvast kennis kunnen maken met de Olympische tradities, zoals het ontsteken van het Olympisch vuur en het leven en overnachten in een Olympisch dorp. De vier basisdisciplines zijn judo, turnen, worstelen en zwemmen, waarnaast elk land één teamsport mag afvaardigen.

De handbalmeiden van DSVD hebben zich hiervoor geplaatst vanwege hun goede prestaties tijdens het Open EK vorig jaar in Zweden. De vier speelsters van de eredivisionist uit Deurningen, die bij dit toernooi ook van de partij waren, zijn de enige Tukkers in de 38-koppige Nederlandse ploeg, die woensdag op Papendal officieel werd uitgezwaaid.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief