Vijf minuten onachtzaamheid breken hockeyers EHV op

Geplaatst op 5 november 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyers van EHV hebben vandaag in de eerste klasse een duur lesje effectiviteit gekregen van koploper IJsseloever en verloren daardoor met 0-3.

Na een vrijwel perfecte eerste helft, waarin de thuisploeg prima speelde en diverse kansen op een voorsprong kreeg, kwamen de Utrechters beter en scherper uit de kleedkamer.

Binnen vijf minuten vielen de 0-1 en de 0-2, waarna EHV de draad wel weer oppakte, maar de wedstrijd niet meer naar zich toe kon trekken. Trainer-coach Gerard Alblas was na afloop trots én teleurgesteld: ‘Trots op de eerste helft, waarin het verschil op de ranglijst niet te zien was, integendeel, maar teleurgesteld over de terugval in het begin van de tweede helft. Daar geven we de wedstrijd weg en het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt. Die wisselvalligheid is en blijft onze grootste tegenstander, hockeyend kunnen we met elke tegenstander mee.’

Door de vijfde nederlaag in negen duels is EHV zo langzamerhand in de gevarenzone terecht gekomen en zal de wedstrijd van aanstaande zondag in en tegen directe concurrent Beuningen gewonnen moeten worden om weer wat lucht te happen.