Zaterdag 20 april 2024

Vrouwen Almelo zorgen voor sensatie tegen Leusden

Geplaatst op 13 november 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De hockeyvrouwen van Almelo hebben in de tweede klasse voor een daverende sensatie gezorgd door de nummer drie Leusden met maar liefst 6-2 te verslaan. Het was dit weekend dé hockeysensatie in het Twentse vrouwenhockey.

Deze derde zege van het seizoen was niet de enige winst voor trainer-coach Niek Hendriks van de Almelose hockeysters: ‘We hebben Lusden compleet overklast. Het was een wonder dat het bij de rust pas 3-2 was. Dit hebben we direct na rust rechtgezet en binnen een kwartier stond het 6-2. Vervolgens speelden we de wedstrijd prima uit, maar als coach moet ik kritisch blijven, anders heb ik niets meer te doen. Werken aan het doelsaldo is dan de volgende stap. Het had namelijk ook 10-2 kunnen zijn, maar dan zijn we te lief voor onze tegenstander, net alsof we medelijden met ze hebben. Maar goed, de dames hebben opnieuw bewezen een geduchte tegenstander te zijn die in de tweede klasse voor niemand onder hoeft te doen. Mentaal zijn we ijzersterk, conditioneel topfit en we laten ons door niemand meer van de wijs brengen.’ De doelpunten werden gemaakt door Maud Hubbelmeijer (twee), Fleur van Munster, Fleur Gwinner, Veerle Brenninkmeijer en Sam Gierveld.

EHV
In de eerste klasse verloor EHV een punt bij Beuningen (2-2), maar ging het toch met twee punten naar huis na de overtuigend gewonnen shoot outs, waarin opnieuw een hoofdrol was weggelegd voor keepster Sterre Korterik. In de reguliere speeltijd van deze matige wedstrijd op een dramatisch slecht veld scoorden Roos Craghs en Anouk Wildenborg voor EHV, dat vlak voor tijd nog een bal op de Beuningse staander uiteen zag spatten.

Bully
De andere Twentse eersteklasser, Bully uit Oldenzaal, keek in de thuiswedstrijd tegen Gooische, nummer twee op de ranglijst, al binnen een minuut tegen de 0-1 aan, waarna een discutabele strafcorner vlak voor rust in de 0-2 resulteerde. In de tweede helft gooide Bully het over een andere boeg en dat werd het startsein voor het beste spel dat dit seizoen op de mat werd gelegd. Megan Kienhuis (strafcorner) en Bente Habers brachten de thuisploeg op gelijke hoogte en de reuk naar meer smeulde nadrukkelijk, maar net als bij de 0-1 leidde een foutje in de defensie aan de andere kant tot de winnende treffer en een onterechte nederlaag (2-3).