Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Vrouwen van EHV winnen nipt, die van Almelo dik

Geplaatst op 27 november 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/ALMELO – Het was zondag de laatste competitieronde van dit kalenderjaar voor de Twentse hockeyteams. Bij de vrouwen in de eerste klasse nestelde EHV zich wat steviger in de top drie door een 2-1 overwinning op Amersfoort. De doelpunten werden gescoord door Juliet Buma en Anouk Wildenborg.

Bully reisde vergeefs naar Apeldoorn, waar het hoofdveld vanwege de weersomstandigheden niet bespeelbaar bleek. Deze wedstrijd zal 6 december worden ingehaald.

In de tweede klasse blijft promovendus Almelo het goed doen en het jonge team herpakte zich volledig na de zeperd van vorige week bij Leeuwarden. Barneveld moest er met 7-0 aan geloven en dat was volgens trainer-coach Niek Hendriks dik verdiend en geenszins geflatteerd.

Beleving
‘Het zegt genoeg dat onze verdedigsters na afloop klaagden dat ze er eigenlijk niets aan vonden en het erg koud hadden omdat ze zo weinig te doen kregen’, aldus Hendriks. Zijn team kreeg dik twintig kansen, de opponenten amper twee. De trainer: ‘Onze mentaliteit is prima en de hockeybeleving wordt alleen maar beter. De dames weten niet half hoeveel potentie ze hebben, maar het belangrijkste vind ik toch wel dat we lekker opportunistisch blijven spelen en niet bang zijn voor wie dan ook.’

Voor de succesvolle promovendus uit Almelo scoorde Marie Bente drie keer, Veerle Brenninkmeijer twee keer en Ilse Heijt en Fleur Gwinner elk één keer.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief