Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Vrouwen van Twente en Almelo gaan voor tweede zege

Geplaatst op 27 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO/HENGELO – Voor de hockeyvrouwen van Twente Hengelo en MHC Almelo gaat het zondag om de tweede overwinning van het seizoen. Dat moet dan gebeuren tegen ploegen die op de ranglijst aanzienlijk hoger staan, respectievelijk Leusden en Ares. Bij de mannen is Almelo thuis favoriet tegen De Mezen en hoopt Bully uit Oldenzaal koploper Leusden te verslaan.

Niek Hendriks, trainer van het vrouwenteam van Almelo, acht zijn ploeg allerminst bij voorbaat kansloos: ‘Vorige week vrijdag hebben we geoefend tegen EHV en in de laatste minuut met 3-2 verloren. Dat is toch een team uit de top drie van de eerste klasse en dit geeft moed voor zondag.’

Zijn collega Bastiaan Schuil van Twente heeft laat weten gecontroleerd te willen aanvallen in plaats van alleen maar tegen te houden. Mogelijk dat aanvoerster Roos Lelifeld wat minuten mag gaan maken en verder zullen jeugdspeelsters als Pien Dorgelo en Isabel Hegeman weer aantreden.

In de eerste klasse moeten de vrouwen van EHV naar Ede, dat vijf punten achterstaat en er dus alles aan zal doen om de aansluiting te maken. Voor de vrouwen van Bully staat de uitwedstrijd tegen GHBS in Groningen op het programma. Deze wedstrijd is belangrijk voor de Oldenzaalse equipe om de negatieve spiraal van drie nederlagen op rij te doorbreken.

Mannen

De mannen van EHV kunnen voor zondag hun borst natmaken: Ede is de te kloppen ploeg, maar dat is gelet op de resultaten van voorgaande jaren een taaie missie. Toch ziet trainer-coach Gerard Alblas wel degelijk perspectief als zijn team het goede spel van afgelopen zondag een vervolg kan geven.

In de tweede klasse is Almelo de favoriet in de thuiswedstrijd tegen De Mezen uit Harderwijk. Onderin strijden Deventer en PW om de kelder van de ranglijst te verlaten, terwijl in Oldenzaal de topper tussen Bully en koploper Leusden op het programma staat. Het onderlinge verschil bedraagt drie punten en trainer-coach Bart Olde Boerrigter vindt het hoog tijd om die marge te verkleinen: ‘Na het onnodige puntverlies tegen PW en Wageningen hebben we als team de conclusie getrokken dat we met tachtig procent inzet van iedereen kunnen verliezen. We moeten dus maximaal leveren om onze ambities waar te maken en als we dat zondag kunnen opbrengen verwacht ik een zeer attractieve wedstrijd waarbij commitment voor het team en het systeem de doorslag gaan geven. Voeg daarbij het thuisvoordeel en ik durf de voorspelling aan dat we de drie punten in huis houden.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief