Zondag 5 april 2020
Twentesport

Wijering wint in het Nijreesbos eindejaarscross van SISU

Geplaatst op 1 januari 2020 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Met zijn tweeën gingen ze in het Nijreesbos op de finish af en zo ongeveer op de meet klopte de atleet Luuk Wijering zijn medekoploper Abrha Gesewe. Aldus schreef de Nijmeegse maar in Lonneker geboren hardloper de 44-ste Oudejaarscrossloop van de Almelose atletiekvereniging SISU. Hij klokte op de tien kilometer 38.22 en dat was precies een seconde eerder dan de in Hardenberg woonachtige Ehiopiër.

De loop maakte deel uit van een serie crosses in Twente. Wijering en Gesewe heersten op de tienduizend meter en gaven elkaar geen strobreed toe, tot die ene seconde op de meet. De derde plek op het podium van het koningsnummer was voor Geert Tuinstra in 38.35.

Bij de vrouwen werd de tien kilometer een prooi van de oppermachtige Marlitz Altena in een tijd van 48.58. Achter haar werden de Enschedese atletes Titia van de Stelt in 49.45 en Simone van der Stelt in 50.56 tweede respectievelijk derde.

Op de vijf kilometer was Boy Foks uit Haaksbergen bij de mannen met een tijd van 18.47 de snelste met in zijn kielzog als tweede Daan Schouten uit Almelo die 18.54 klokte en als nummer drie Martijn Oonk uit Enschede in een tijd van 19.07. In de vrouwenwedstrijd op deze afstand zegevierde Deborah Wissink uit Diepenheim in 22.18 vóór Nadinja Schonewille uit Almelo (en SISU-lid) Anouk Schreurs in 25.09.

De loop over 2.500 meter werd bij de mannen gewonnen door Douwe Bensink uit Enschede en bij de vrouwen door zijn stadgenoot Daphne de Koning.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief