Winst voor vijf van de zes tophockeyploegen in Twente

Geplaatst op 7 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO/OLDENZAAL/ENSCHEDE – Met vijf overwinningen was het, ondanks de miserabele weersomstandigheden, een zonnige zondag voor de zes Twentse hockeyploegen in de eerste en de tweede klasse. Het enige team dat puntloos achterbleef, was het vrouwenelftal van EHV, dat met 5-3 verloor van Phoenix in Zeist. Twee keer Sanne Steenhuis en Juliet Buma scoorden voor de Enschedese ploeg, Sterre Korterik stopte een strafbal en werd kort voor tijd gewisseld voor een elfde veldspeelster, maar het mocht allemaal niet baten, want het beslissende doelpunt viel aan de andere kant.

De mannen van EHV speelden in Driebergen tegen hekkensluiter een beroerde wedstrijd, die dankzij een last minute-goal van Joris Maathuis (strafcorner) wel met 1-0 werd gewonnen. Interim-coach Jack Justus draaide er niet omheen: ‘Alles was afschuwelijk, het weer, het veld, de wedstrijd. Wat hadden we het moeilijk tegen een technisch zwakke ploeg. Te weinig concentratie, onvoldoende inzet qua dekking, de bal brengen in plaats van passen, de duels opzoeken en geen ruimte scheppen en vooral: onderschatting. Kortom, een dikke onvoldoende voor het hele team, behalve voor keeper Paul Bongers en invaller Luuk Hoefman uit de A1. Het positieve is, dat we de slechtste wedstrijd van het seizoen nu al hebben gehad.’

Ook voor Almelo zes punten
De vrouwenploeg van Almelo kwam met een 3-2 overwinning van de uitwedstrijd tegen Wijchen thuis. Een mooi resultaat, vond ook trainer-coach Tino Stoop: ‘We begonnen uitstekend en wisten dat tot het einde van de wedstrijd goed vast te houden. Vlak voor tijd kwam Wijchen nog op 2-3 waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. Door goed te verdedigen konden de punten mee naar Almelo.’ De doelpunten werden gemaakt voor Lotte Vos, Ilse Heijt en Marieke Kootstra.

Voor de mannen van Almelo was het thuis op hun nieuwe waterveld de tweede overwinning van het seizoen en dat was tegen koploper Beuningen een knappe prestatie, zeker gelet op de eindscore van 4-0. Trainer-coach Alexander Enzerink vond het wel weer eens tijd worden: ‘Na drie mindere potjes tegen De Mezen, Leeuwarden en Deventer lijkt het alsof de blauwe machine uit Almelo gaat draaien. Door doelpunten van Etienne Rameaux, Tob Voortman, Florian Hoen en Jort Groothuis wisten we de drie punten in huis te houden.’

Dubbele winst in Oldenzaal
De vrouwen van Bully wonnen thuis met 6-0 van Civicum uit Cuijk en dat was na het gelijke spel in de openingswedstrijd bij EHV de derde royale zege op rij, met zeventien doelpunten in totaal. Trainer-coach Irene van der Lied was dan ook dik tevreden: ‘Ja, inderdaad weer een mooie ruime overwinning. De eerste helft waren we beter, maar verzuimden we te scoren, op twee kansen na die door Jet Beuvink en Ellemijn ter Bekke werden benut. Na rust wisten we nog meer druk uit te oefenen en scoorden we nog vier keer.’ Deze goals werden gemaakt door Rijke Westerveld, twee keer Marit Kwee en Bente Habers.

De mannen van Bully behaalden thuis een 1-0 overwinning op De Kromhouters, die uit Tiel als koploper naar Oldenzaal waren afgereisd. Het beslissende doelpunt werd gescoord door Mike Pollemans, die een lange rush vanaf de middellijn fraai afrondde met een snoeihard schot vanaf rand cirkel, hoog in de verre hoek, waarbij de keeper de bal amper gezien kan hebben. Volgens trainer-coach Vincent was dit het hoogtepunt van de beste wedstrijd sinds jaren: ‘Het was vandaag smullen geblazen. Wat het team al wist is dat we aardig goed mee kunnen komen, met goed aanvallend spel, alleen werd dit in de eerste drie wedstrijden niet beloond vanwege te veel foutjes in het laatste kwart. Vandaag viel alles op zijn plek. Het lijkt er op dat handhaving voor dit jaar geen idiote doelstelling is nu we de top drie van de eerste klasse hebben gehad.’