Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

Wong voorbij Hessing in slotronde damstrijd Overijssel

Geplaatst op 27 mei 2019 door   ·   Geen reacties

BORNE/WESTERHAAR – Bij het Overijssels kampioenschap dammen in Westerhaar is Yuen Wong uit Borne tot winnaar gekroond. In de slotronde van het toernooi versloeg hij Gerbrand Hessing uit Westerhaar.

De dammer uit Borne stond voor een lastige opgave de koploper uit Westerhaar in moeilijkheden te brengen. Alleen een zege zou Wong toernooiwinst opleveren. De flankaanval die Hessing op het bord bracht beantwoordde Wong met druk tegen de vijandelijke lange vleugel. De man uit Westerhaar zag tot zijn schrik dat zijn aanval vastliep. Aan de andere kant van het bord had Wong daarentegen vrij spel. Na onverhoeds schijfverlies spartelde Hessing nog wel even tegen, maar moest toch snel zijn tegenstander feliciteren.

Theo Leoné uit Borne rukte dankzij een overwinning op Jeffrey Steen uit Vriezenveen op naar de derde plaats. Steen moest voorzichtig manoeuvreren omdat hij al snel al zijn basisschijven had opgespeeld. Met de dreiging van enkele lichte combinaties trok Leoné de winst naar zich toe.

Han Borgman (Hengelo) en Gerwin Mollink (Den Ham) hielden elkaar in de slotronde in evenwicht. Samen met Jeffrey Steen eindigden ze op een gedeelde vierde plaats. In de gecombineerde groep B en C van het provinciale kampioenschap domineerde Bertwin Letteboer. De kampioen boekte vijf zeges en twee remises. Op twee punten achterstand eindigden de winnaar van de C-groep Roelof Schippers en Gert Drent. In de C-groep werd Gert Brink tweede, voor Bennie Lawant.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief