Maandag 20 mei 2024
Twentesport

Witte broek en rode trui…

Geplaatst op 12 maart 2012 door   ·   Geen reacties

Achilles´12 bestaat honderd jaar en viert deze mijlpaal dit jaar met een aantal activiteiten voor jong en oud. Aanvankelijk was de Hengelose club een omnivereniging, maar de atletiek-, badminton-, gym- en volleybalafdelingen werden later zelfstandig. Maar het meest bekend is Achilles’12 als voetbalclub.
Over Achilles’12 zegt Burgemeester Kerckhaert van Hengelo dat het een club met een goede naam is en voorzitter/oud-speler Benno Goossen noemt de club 100 jaar jong.  Met deze twee typeringen begint het fraaie jubileumboek dat met teksten en veel foto’s in een frisse vormgeving is verschenen onder de titel: Witte broek en rode trui… Het boek geeft in tekst en fotografie een interessante kijk op de kleurrijke vereniging.
In het boek is ook een aantal leuke anekdotes uit de honderdjarige geschiedenis geplaatst. Eén anekdote hebben we voor u geselecteerd.

TERREINKNECHT GESCHORST
Bal afgekeurd. Het was zo opvallend dat het veertig jaar geleden zelfs de krant haalde. Achilles-icoon Jan Barkel was geschorst voor drie duels. De 67-jarige terreinknecht Jan Barkel zou de scheidsrechter hebben beledigd tijdens de vriendschappelijke wedstrijd Achilles’12 4-HSC 3. De arbiter had namelijk de bal afgekeurd en om een nieuw exemplaar gevraagd. Barkel haalde een nieuwe bal, maar ook deze werd niet goed genoeg bevonden. Een scène die zich nog eens herhaalde. Barkel had er na drie poging zo schoon genoeg van dat hij de scheidsrechter toevoegde dat deze zich moest laten nakijken. Die pikte de belediging niet en maakte een keurig rapportje. Het gevolg was een schorsing door de bond voor drie duels. De terreinknecht zelf liet zich letterlijk en figuurlijk niet uit het veld slaan: ‘Ik ben gewoon verder gegaan met mijn werkzaamheden. Die 12,50 gulden boete had ik toch niet betaald, daar lach ik om. Al was het honderd gulden geweest, dan hadden ze er nog naar kunnen fluiten.’

De strafcommissie trok de straf uiteindelijk in. ‘We hebben ons vergaloppeerd’, erkende de commissievoorzitter.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief