Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Ongeborene

Geplaatst op 8 februari 2024 door   ·   Geen reacties

Over een paar maanden word ik opa. Hoewel deze status je vooral inpepert een ouwe lul te zijn, zie ik uit naar onze kennismaking met de kleinzoon. Immers, de tijd dat een geslachtsherkenning eerst na de geboorte plaatsvond, ligt reeds een grote tijdspanne achter ons. Goed, het wordt dus een jochie, terwijl voorts bekend is dat de ongeborene lange benen heeft: dat kunnen ze tegenwoordig in een vroeg stadium onderkennen. Een kwaliteit, waarvan ik met vreugde kennis nam. Van die lange benen bedoel ik.

Dat deze jongen exorbitant lange poten heeft, biedt uitstekend atletisch perspectief. Ik heb immers binnen de atletiek buitengewoon veel plezier beleefd aan mijn XXL-benenwerk. Met name bij het hoogspringen, daar een hoog zwaartepunt bij het ruggelings passeren van de lat een groot voordeel biedt. Overigens is een buitenmaat onderstel tevens handig bij het hardlopen. Waar de gemiddelde atleet zich de moeite dient te getroosten om met hevig trappelende beentjes meters te maken, verdwijn ik reeds met drie reuzenpassen richting einder.

Het pleit is derhalve geslecht: ik neem het kereltje reeds als peuter mee naar de atletiekbaan, waar hij zijn atletisch talent reeds in een vroeg stadium kan ontplooien.

Er dreigt evenwel op voorhand een kink in de kabel te komen. De verwekker van het kind, een overigens bijzonder sympathiek manspersoon en daarom de ideale schoonzoon, is een tamelijk fanatieke watersporter. Hij vindt daarom dat zijn manneke in en op het water dient te liggen c.q. te drijven. Mocht dit niet het voorland van de boreling zijn, dan zou hij zich volgens de bijna-vader dienen te bekwamen in het hockey.

De moeder neemt in deze nog geen duidelijk standpunt in. Hoewel zij – als behoorlijk hardloopster – weliswaar geen bezwaren heeft tegen het hobbymatig rennen, opteert zij primair voor een teamsport, teneinde de sociale houding van haar kind te bevorderen.

Evident is hier sprake is van een issue. Ondertussen heb ik wel terloops aan de aankomende ouders mijn wens kenbaar gemaakt vaak op mijn kleinzoon te willen passen. Korte sessies op onze tartanbaan horen daarbij. Deze voorwaarde breng ik overigens nog niet te berde.

Erik Endlich

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief