Donderdag 20 juni 2019
Twentesport

PSV en Ajax

Geplaatst op 8 oktober 2018 door   ·   2 Reacties

PSV en Ajax zijn nu al ongenaakbaar. Even gas geven en de tegenstander is geklopt. Dat AZ zo dik verloor in Amsterdam is typerend. Het machtsvertoon lijkt op dat van andere landen waar de competities tot voor kort ook beheerst werden door een of twee topclubs. Tot voor kort. Want het grappige is dat juist in de grote voetballanden een van de gedoodverfde topploegen met vaak een enorm budget, ineens aan het zwalken is geraakt. Daar is het plotseling weer interessant. Bayern München zakt weg in de Bundesliga, Real Madrid in de Primera Division, Anderlecht is al een tijdje niet meer de absolute topper in België, in Portugal heeft Porto als twee keer verloren en in Turkije is de situatie van Fenerbahçe nu al hopeloos. Uitzonderingen zijn Juventus dat in Italië soeverein leidt, Frankrijk waar het buitengewoon vermogende PSG niet meer in te halen is en Engeland, waar Chelsea en Manchester City met Liverpool de top 3 vormen, maar waar grootmacht ManUnited een middenmoter is geworden.

Ik weet het, het is nog vroeg. Er kan nog veel gebeuren, maar na een wedstrijdje of zeven, acht kun je vaak al heel goed zien hoe de verhoudingen zullen gaan zijn in het seizoen.

Zoals gezegd, in de eredivisie zijn PSV en Ajax met afstand de rijksten en de besten. Het is daarom toch wel aardig dat juist deze twee clubs met Feyenoord, de huidige nummer 3, hebben aangegeven een klein deel van de opbrengsten uit de Champions League ter beschikking te willen stellen van de eredivisie. Het zou deze jaargang kunnen gaan om tien miljoen euro, waarbij de drie topclubs als tegenprestatie stellen dat het kunstgras uit de eredivisie zsm zou moeten verdwijnen. Of dat allemaal doorgaat, is nog zeer de vraag, maar dat door hen überhaupt wordt nagedacht over geldelijke steun aan de achterblijvers, is al winst. Het is immers bij die alsmaar rijker wordende topclubs altijd ieder voor zich en God voor ons allen.

Ben benieuwd wat het wordt, of het lukt, of het daadwerkelijk zover komt. Het neemt overigens niet weg dat PSV en Ajax in de eredivisie de komende jaren de dienst zullen uitmaken.

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Jeroen says:

  Dat is toch al jaren zo Gijs. De top 3 bestaan in Nederland al jaren uit deze clubs. Ik volg het betaalde voetbal al sinds de jaren ’70 en weet niet anders. het grote geld blijft zegevieren. Zolang er geen eerlijke verdeling van de TV gelden en talentvolle spelers (zoals bij de NBA, de kleinste clubs hebben de 1e keus bij de toptalenten) dan blijft deze kloof bestaan. en kun je de komende jaren al voorspellen dat Ajax of PSV kampioen wordt. Feyenoord zie ik de komende jaren (nog) niet aanhaken.

  Tja en onze ‘trots’ uit Enschede wou ooit eens aanhaken. Joop en Co. hadden de droom om met de grote jongens mee te mogen doen. Ze hebben het geweten en zitten nu nog steeds in de schuldsanering.

  • Geurt says:

   Een Schaal, een mega dik stadion en een echt grasveld, keuterboerke.
   Een Schaal, bekers, een mega dik stadion en een echt grasveld en een modern trainingscomplex en vanaf volgend seizoen weer een eigen, professionele opleiding.
   En een licentie.
Archief