Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

door Frits Oosterveld

Geplaatst op 29 april 2012 door   ·   Geen reacties

Talent

3 februari 2011: Tijdens het jaarlijkse sportsymposium van het ROC van Twente, Saxion en Topsport Overijssel regio Twente wordt in de Grolsch Veste de prijs voor het meest veelbelovende sporttalent van Twente uitgereikt. Aarzelend betreedt een bescheiden 17 jarige jongen het podium: Chris David, speler van FC Twente A1, ontvangt uit handen van Hans Schutte de prijs en kijkt onderwijl verlegen de Arke Lounge rond. Ietwat timide beantwoordt hij aansluitend voor 150 bezoekers kort maar beleefd vragen van spreekstalmeester Jaap Heerze. Hij voelt zich zichtbaar ongemakkelijk.

Het talent is het duidelijk niet gewend.

23 april 2012: FC Twente beloften speelt de kampioenswedstijd in de Grolsch Veste. Op het middenveld met rugnummer 8 dirigeert, coacht en stimuleert Chris David zijn medespelers. Verovert met slidings ballen, gaat diep, brengt rust aan de bal en geeft technisch begaafd splijtende passes. Bij een 1-1 stand pakt hij de bal en brengt vanaf de strafschopstip zelfverzekerd FC Twente op een beslissende 2-1 voorsprong. 15.000 toeschouwers gaan uit hun dak: Kampioen!

Hetzelfde talent duidelijk wel in zijn element.

Dr. Frits G.J. Oosterveld is fysiotherapeut, ex-voetbaltrainer en epidemioloog, werkzaam bij Saxion als lector Gezondheid & Bewegen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief