Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Eenmaal zullen wij

Geplaatst op 14 november 2017 door   ·   2 Reacties

Eenmaal zullen we de kampioenen zijn. Dat lied van FC Twente kwam in 2010 uit. Datzelfde jaar behaalde het Nederlands elftal de WK finale in Zuid Afrika. Langzaam ging het daarna met FC Twente bergafwaarts. Ook met het Nederlands voetbal ging het minder; de opleving in 2014 in Brazilië daargelaten. Inmiddels zijn teams als Excelsior en Roda JC geduchte tegenstanders. Landen als Luxemburg, Wit Rusland liggen niet meer wakker als Nederland de tegenstander is. Hoe nu verder?

In de jaren zestig was de situatie niet veel anders. Rinus Michels en Ernst Happel sloegen als trainers, nu coaches, een ander weg in. Een nieuwe lichting voetballers stond op. Wat we zoeken zijn nieuwe trainers die het anders willen doen. Techniek en creativiteit staan boven tactiek en opdrachten. Investeren in jeugdopleidingen en jongeren kansen geven. Bij FC Twente zou de norm moeten zijn voor ieder coach: minimaal zes spelers in het veld uit het werkgebied Twente. Het is tijd om het roer om te gooien en laten we dan van de nood een deugd maken en beginnen bij FC Twente. Eenmaal zullen we kampioen zijn…

Arco Hofland, burgemeester Rijssen-Holten

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. jeroen says:

    Mijnheer de burgemeester, nog geen jaar geleden stonden 6 Twentse jongens in de basis van Heracles en dat doet de club al jaren. Stuk voor stuk spelers waar ze in Enschede, nog niet zo lang geleden, ‘de neus voor optrokken’ Ze waren niet goed genoeg. Uw verhaal is achterhaald, niet in Enschede maar 20 kilometer verderop. Zelfs onder de rook van uw gemeente mijnheer de Burgemeester.

  2. Geurt says:

    Hofland heeft het over kampioenen. Niet over grijze plastic muizen. Met rooie staarten.
Archief