Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Kampioen met Go Ahead Eagles

Geplaatst op 18 november 2010 door   ·   Geen reacties

Over het meest ultieme moment uit zijn loopbaan in de voetballerij hoeft Herman Tiesselink niet lang na te denken. Dat is in juni 1967 de strijd om het landskampioenschap bij de betaalde jeugd, zoals dat toen heette. Hij zat in het beroemde spelersinternaat van Go Ahead Eagles met leeftijdgenoten als Oekie Hoekema, Jan van Eijck, Johan Derksen, André van der Ley, Gerrie Veerman en Cor Kiewik (Borne). Dick Schneider en Adrie Steenbergen speelden in hetzelfde elftal, maar zaten als Deventernaren niet in het internaat.

Herman: ‘Je had bij de betaalde jeugd twee klassen. Wij waren kampioen geworden van de klasse A met onder andere Ajax. We klopten de nummer 2 Telstar in de beslissende wedstrijd met 5-1. Eerder tegen Ajax passeerden we toen al de grens van 100 doelpunten. Ik weet nog dat ik de 99ste maakte, alleen voor de keeper. Adrie Steenbergen scoorde de honderdste en ikzelf weer de 101ste door een penalty binnen te schieten. Het werd 3-0 toen. Het leuke was dat het eerste van Ajax een week eerder in de eredivisie ook de grens van 100 doelpunten was gepasseerd in een wedstrijd tegen Go Ahead. Eerst zij en de week erop wij. Toen was het dus andersom.
 
Daarna moesten we tegen Feyenoord dat kampioen was geworden van de jeugdklasse B. De eerste wedstrijd was bij ons. We wonnen met 2-0 voor 10.000 toeschouwers. In de Kuip verloren we met 3-1 (11.000 toeschouwers). De beslissingswedstrijd in Deventer was uitverkocht, 11500 toeschouwers. We verloren met 4-0. Dat was wel een beetje een anti-climax, maar al met al was het een geweldig seizoen waar ik met veel plezier op terug kijk.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief