Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Ajax-FC Twente 3-1 (1-0) – Analyse door Kees Kist

Geplaatst op 15 mei 2011 door   ·   Geen reacties

‘FC Twente was veel minder dan vorige week. Ze kunnen een veel hoger niveau halen dan ze deden. In het begin wekten ze de indruk op een gelijk spel te willen spelen want dan zouden ze ook kampioen zijn. Toen het 1-0 werd moesten ze komen maar ze hadden niet de power om terug te komen. Twente speelde slordig waarschijnlijk door de spanning. Als je met 1-0 achter komt te staan moet je juist de kop erbij houden en de krachten bundelen. Ajax geloofde er echt in en werd steeds sterker.
In de tweede helft kreeg Ajax nog wat meer grip op het spel en Twente stelde daar weinig tegenover. Janko kwam erin, er kwamen hoge ballen die soms gevaarlijk waren en er was wat meer druk op Ajax maar de 3-1 van Siem de Jong was de verlossende goal voor Ajax.
Hij was dan oog in mijn  ogen de Man of the Match. Hij sloeg twee keer toe als een ware sluipmoordenaar. Bij FC Twente geef ik Bryan Ruiz en Theo Janssen een ster. Ruiz speelde goed en Janssen bewees weer zijn meerwaarde. Hij heeft een geweldig seizoen gespeeld. Vandaag schoot hij op het juiste moment weer raak.’

Ajax-FC Twente 3-1 (1-0)
23. Siem de Jong 1-0,  47. Landzaat 2-0 (eigen doelpunt), 48. Janssen 2-1, 78. Siem de Jong 3-1.
Scheidsrechter: Vink
Gele kaarten: Anita (Ajax), Douglas, Janssen, Rosales (FC Twente)
Amusementswaarde: 8
Man of the Match: Siem de Jong
Sterren: Ruiz en Janssen (beiden 1x).

Opstelling Ajax: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Boilesen (67. Blind), Anita, De Zeeuw, Sulejmani (81. Ooijer), Eriksen, De Jong, Ebecilio (73. Enoh).
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Wisgerhof, Buysse, Landzaat (68. Jasnko) ), Brama, Janssen, Chadli (78. Bajrami), De Jong, Ruiz.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief