Ajax – Heracles Almelo: 3-0 (0-0) – Analyse door Dennis Jansen

Geplaatst op 3 april 2011 door   ·   Geen reacties

Heracles begon nog wel redelijk en kreeg een paar mogelijkheden. Voor de rest gebeurde er in de eerste helft weinig. Ik vond dat Heracles laf speelde. Ajax had noodgedwongen een compleet nieuwe defensie moeten opstellen en ik had verwacht dat de gasten daar meer gebruik van zouden maken.

Breekpunt in de wedstrijd was de blunder van Pasveer. Hij liet een eenvoudige voorzet zo door zijn handen glippen. Ook na het doelpunt van Ajax vond ik het spel van de Almeloërs mat en tam. Uiteindelijk werd het 3-0 voor Ajax en viel er weinig op de overwinning van de Amsterdammers aan te merken.

Voor de amusementswaarde geef ik een klein zesje. Het was geen hoogstaand duel, maar er vielen toch drie doelpunten. Daarom net een voldoende. Sterren deel ik vandaag niet uit. Daarvoor kwam niemand in aanmerking. Man of the match is de Nicolai Boilesen van Ajax. Het jeugdige talent kwam er in de tweede helft in en maakte op mij een ijzersterkte indruk. Verdedigend speelde hij foutloos en aanvallend kwam hij regelmatig mee op.

Ajax – Heracles: 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 58. Oleguer 1-0, 65. De Jong 2-0, 81. Özbiliz 3-0.

Arbiter: Gummieny
Toeschouwers: 50.705
Geel: Eriksen (Ajax) Overtoom, Van der Linden, Fledderus, Maertens (Heracles).

Man of the match: Nicolai Boilesen.