AZ – FC Twente: 2-1 (1-0) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 27 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Ik vond AZ in de eerste helft heel goed. Twente was daarentegen heel zwak. Na vijftien minuten had AZ al met 2-0 voor kunnen staan. Ik heb geen idee waarom Twente zo zwak begon. Misschien had het te maken het Europa-league duel van donderdag, maar ze kwamen overal een stap te laat. Het straalde er niet vanaf dat de ploeg uit Enschede wilde winnen.

In de tweede helft speelde Twente beter. Ze hadden een veldoverwicht, stonden positioneel beter,maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Na de rode kaarten steeg de spanning. Ik vond de eerste rode kaart, vanaf mijn positie gezien, terecht. De rode kaart voor AZ vond ik zeer discutabel. Twente werd in het restant nog een duidelijke penalty onthouden. Over de gehele wedstrijd gezien vind ik wel dat AZ verdiend heeft gewonnen.

Voor de amusementswaarde geef ik een zeven. Het was vooral heel spannend. Sterren deel ik vandaag niet uit. De man of the match is Stijn Schaars. Hij speelde ontzettend goed. Scheidsrechter Bossen wil ik ook noemen. Ik vond hem dramatisch fluiten. Hij was veel te nadrukkelijk aanwezig.

AZ – FC Twente: 2-1 (1-0)