Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Deto – Nunspeet 2-0 (0-0) – Analyse door Koen Kuiper

Geplaatst op 10 april 2012 door   ·   Geen reacties

Deto heeft in een heel matige wedstrijd een uiterst belangrijke overwinning behaald, zo zou je het duel in een zin samen kunnen vatten. Je kon duidelijk merken dat twee wedstrijden in een tijdsbestek van drie dagen voor Deto toch wat te veel van het goede was. Daarnaast is het speelveld van Deto dusdanig dat het goed voetbal nagenoeg onmogelijk maakt. De term knollentuin is wel op zijn plaats.

Het werd dus een duel tussen een heel zwak Nunspeet en een Deto dat niet tot veel uitgespeelde kansen wist te komen. Hoewel Deto, gezien de stand op de ranglijst, wel moest winnen, bleef de ploeg ook toen het langer 0-0 bleef, uiterst rustig. In de slotfase kwamen de doelpunten er alsnog. Eerst was het spits Roelofs die een corner binnen kopte. Daarmee was het verzet van Nunspeet definitief gebroken. Helemaal toen de keeper van de bezoekers nogal opzichtig de fout in ging. Een schot van Bruns, dat absoluut houdbaar leek, glipte de doelman door de handen en vervolgens ook door de benen. De 2-0 kort voor tijd vormde duidelijk de beslissing.

Al met al was het een matig duel, al zal daar in Vriezenveen niemand wakker van liggen. Ik las in de voorbeschouwing dat Deto dit pasweekend zes punten wilde pakken, om zo weer mee te doen bovenin. Dat is duidelijk gelukt. Maar om meer te bereiken dan alleen mee te doen, zal er toch nog meer nodig zijn dan vandaag te zien was. Ik geef het duel een zes, vooral vanwege de goede bedoelingen van Deto. Een man van de wedstrijd liet zich vandaag niet zien, daarom ook geen toegekende sterren.

Deto – Nunspeet 2-0 (0-0)
Scoreverloop:
75. Roelofs 1-0, 83. Bruns 2-0
Toeschouwers: 250
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd: geen
Sterren: geen
Deto: Yarbug, Coenraad, Kram, Rumathe, Lamberink, Ten Hove (60. Fraterman), Van Staa, Bruns, Bilanovic (85. Reiziger), Roelofs, Ter Avest

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief