Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Excelsior’31 – Flevo Boys 2-2 Analyse door Gerrit Volmer

Geplaatst op 5 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Analyticus: Gerrit Volmer

Het was een matige wedstrijd die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Flevo Boys was technisch beter, met name in de eerste helft. De tweede helft ging de wedstrijd meer gelijk op. Beide ploegen hanteerden veelvuldig de lang bal, om spitsen Boersma en Leferink te bereiken. Hierdoor werd het middenveld telkens overgeslagen. Voetballend was het allemaal heel matig, al maakte de spanning nog wel wat goed.

Het niveau van voetbal in de Topklasse is me vandaag heel erg tegengevallen. Ik vond dat Niek Davina bij Excelsior verkeerd gebruikt wordt. Hij hoort centraal op het middenveld te spelen. Vandaag stond hij aan de rechterkant en ik had het idee dat hij zich daar niet lekker voelde. Ook vond in Andreas David tegenvallen. Hij stond linksachter maar tegen Tjeerd Korf kon je goed zien dat hij absoluut geen back is. Al met al vond ik het spel van Excelsior’31 duidelijk minder dan vorig seizoen.

Ik heb geen sterren uitgedeeld. Ik vond Chengachi en Siemelink de besten aan Excelsior zijde, maar niet dusdanig dat zij een ster verdienden. Om die reden heb ik ook geen man van de wedstrijd gekozen. Ik geef een zesje voor de amusementswaarde.

Amusementswaarde: 6

Sterren: geen

Man/Vrouw of the match: geen
Scoreverloop: 34. 0-1 Boersma, 43. Chengachi 1-1, 48. Spaan 1-2, 49. Leferink 2-2
Bezoekersaantal: 500
Opstelling Excelsior’31: Kok, Siemelink, Lubbers (74. Michels), Bartelds, David (84. Gerritsen-Mulkes), Issa (68. Rosink), Zwollo, Davina, Özkok Chengachi, Leferink.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief