FC Groningen – Heracles 1-4 (1-2) – Analyse door Henk Mulder

Geplaatst op 6 maart 2011 door   ·   Geen reacties

Ik heb een wedstrijd met twee verschillende gezichten gezien. In de eerste dertig minuten was Groningen heer en meester en de rest van de wedstrijd was voor Heracles.

In het eerste deel van de wedstrijd was Groningen heel goed. Heracles had heel veel moeite met de lopende spelers van Groningen en kreeg geen vat op het spel van de thuisploeg. Zelfs na het missen van de penalty hadden de Groningers nog een paar goede mogelijkheden om de score te verdubbelen. Aan het einde van de eerste helft vond de thuisploeg het wel goed, maar als een duveltje uit een doosje scoorde Heracles twee keer.

In de tweede helft had Heracles een overwicht en deelde de lakens uit. Fledderus had zeeën van ruimte op het middenveld en de aanvallers van Heracles kregen veel te veel ruimte van de laatste linie van Groningen. De Almeloërs zijn in de tweede helft eigenlijk niet meer in de problemen geweest en hadden uiteindelijk met meer dan vier doelpunten uit de Euroborg kunnen vertrekken.

Ik vond Everton de man van de wedstrijd. Vooral de manier waarop hij zijn tweede treffer maakte was knap. Sterren zijn er voor Fledderus, Van der Linden en Pasveer. Fledderus speelde sterk op het middenveld. Van der Linden was de leider achterin en won vrijwel elk duel. Pasveer onderscheidde zich vooral in het eerste half uur met een paar prachtige reddingen. Voor de amusementswaarde geef ik een zeven. Het was een leuke wedstrijd om te zien.

FC Groningen – Heracles Almelo: 1-4 (1-2)

12.Tadic 1-0, 42. Everton 1-1, 44. Armenteros 1-2, 65. Everton 1-3, 89. Armenteros 1-4.

Man van de wedstrijd: Everton