FC Twente – Excelsior 2-1 (1-1) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 18 november 2010 door   ·   Geen reacties

We zaten goed en wel toen het al 0-1 was. Ik had al wel het idee dat het na PSV en Werder Bremen niet vanzelf zou gaan. Het was een indraaiende vrije trap, waar de goal uit werd gescoord. Hierdoor begon FC Twente moeizaam aan de wedstrijd. FC Twente slaagde er niet in om het eigen spelletje te spelen. Excelsior speelde heel compact, zonder dat het zelf gevaarlijk werd. De 1-1 van FC Twente was een mooie goal. Ik kreeg het idee dat wanneer FC Twente zou doorzetten, ze wel zouden winnen.

Je merkte dat FC Twente vermoeid was en dat het allemaal erg stroef ging. Ik vond Landzaat heel goed controlerend spelen. Nikolay Mihaylov had een geweldige redding. Toch had Excelsior kansen om alsnog 2-2 te maken, zoals ze ook kansen hadden om op voorsprong te komen. Uiteindelijk wist FC Twente toch te winnen. Als dat dan toch lukt geeft het vertrouwen. Ik zit te twijfelen tussen een zes en een zeven voor de amusementswaarde. Ik maak er een zeven van omdat FC Twente gewonnen heeft. Ik geef een ster aan Mihaylov en Landzaat. Chadli had er een kunnen krijgen voor de eerste helft, maar de tweede helft zou ik hem er weer net zo hard een afpakken, dus geen ster voor hem. Als man van de wedstrijd heb ik gekozen voor doelman Mihaylov die sterk speelde.