Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

FC Twente – FC Utrecht: 1-0 (0-0) – Analyse door Michael Dikken

Geplaatst op 2 maart 2011 door   ·   Geen reacties

De wedstrijd begon heel angstig en eigenlijk werd het vanavond nooit leuk.

In de eerste helft begonnen beide ploegen afwachtend. Ik had het gevoel dat beide teams niet op achterstand wilden komen. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Utrecht een rode kaart en toen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Ik had verwacht dat de trainer van Twente Landzaat zou wisselen voor een echte aanvaller, omdat Twente tegen tien man speelde, maar dat gebeurde niet. Hierdoor werd er niet optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Daarnaast was het baltempo ook veel te laag.

In de tweede helft duurde het ook veel te lang voordat de aanvallende wissel er kwam. Ik vond dat Twente door de manier van spelen Utrecht in de wedstrijd hield. Bijna kregen de Tukkers daardoor het deksel op de neus. Goed ingrijpen van Boschker voorkwam een Utrechtse treffer. Uiteindelijk scoorde Twente toch de winnende treffer en had de tactiek toch het gewenste resultaat.

Ik heb een wedstrijd gezien die op resultaat werd gespeeld. Hierdoor was het ook geen leuke wedstrijd. Ik geef voor de amusementswaarde een mager zesje. En dan puur omdat ze de finale hebben gehaald. Mijn man of the match is Strootman. Hij speelde sterk, stond positioneel erg goed en was overal op het veld te vinden. Een goede voetballer.

FC Twente – FC Utrecht: 1-0 (0-0)

Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd: Strootman
Scoreverloop: 77. Janko 1-0.

Scheidsrechter:
Van Boekel
Toeschouwers:
21800
gele kaart:
Janko, Buysse (FC Twente) v.d. Maarel (FC Utrecht)
rode kaart: Cornelisse (20. Twee keer geel)
FC Twente:
Boschker, Rosales, Bengtsson, Wisgerhof, Buysse, Brama, Janssen, Landzaat (64. John), De Jong, Janko, Chadli.
FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Schut, (59. Nijholt), Wuytens, Nesu, Lensky (86. De Kogel), Strootman, Duplan, Silberbauer, Mertens, v.Wolfswinkel, (46. v.d.Maarel)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief