Maandag 4 maart 2024
Twentesport

FC Twente – Vitesse 0-0 – Analyse door Michel Steggink

Geplaatst op 27 november 2011 door   ·   Geen reacties

Het was vandaag geen genieten. FC Twente speelde niet goed, in een te laag tempo. Het was net een schaakspel, de bal geen van het ene station naar het andere, zonder dat er eens een speler werd overgeslagen. Er zat ook geen diepte in het spel, omdat de beide buitenspelers niet op dreef waren. Alles werd over de as gespeeld en was daarmee voor Vitesse erg eenvoudig te verdedigen. FC Twente kwam er gewoon niet doorheen.

FC Twente leek te denken dat wanneer het niet lukt om over de zijkanten dreigend te worden, de bal maar door het centrum moest. Daarbij kwam dat Luuk de Jong niet goed speelde en te gemakkelijk van de bal werd gezet. Chadli mist het creatieve van afgelopen seizoen. Daardoor kwam FC Twente er moeilijk door. Ik vond dat creativiteit aan de zijkanten ontbrak. Daardoor kon Vitesse compact blijven spelen. Ik geloof dat pas na tachtig minuten de eerste cross bal gegeven werd.

 Ik had van Ola John meer dreiging verwacht. Hij kwam in de openingsfase al een keer goed door. Toen haalde hij de achterlijn, maar trok hij de bal niet goed voor. Daarna is hij niet meer bij de achterlijn geweest. Ook trok hij vaak naar binnen. FC Twente mist een speler als Theo Janssen, die in staat is het spel van de ene naar de andere kant te verleggen. Daarmee trek je het veld als het ware uit elkaar. Nu was er nooit sprake van een verrassing. Op het laatst mocht FC Twente van geluk spreken dat het 0-0 bleef. Vitesse kreeg nog twee of drie kansen en had, wanneer het die mogelijkheden wat beter uitgespeeld had, kunnen winnen.

 Ik geef de wedstrijd wat amusementswaarde betreft een 6. Ik kies als man van de wedstrijd voor Douglas. Met zijn drive en inzet was hij een van de weinigen die zijn gebruikelijke niveau wist te halen.

FC Twente – Vitesse 0-0 
Arbiter: Bossen
Geel: Tiendalli (FC Twente), Aborah, Yasuda (Vitesse)
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd:
Douglas (FC Twente)
Sterren:
geen
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Fer, Landzaat (78. Bajrami), Chadli (90+2 Janssen), De Jong, John (67. Janko).
Vitesse: Velthuizen, Yasuda, Kashia, Kalas, Buttner, Aborah, Annan, Van der Heijden, Ibarra (83. Hofs), Bony, Kazaishvili (65. Chanturia).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief