Heracles – De Graafschap: 2-0 (1-0) – Analyse door Rik Platvoet

Geplaatst op 23 april 2011 door   ·   1 Reactie

De Graafschap begon in een 4-4-2 systeem en Heracles in het vertrouwde 4-3-3. hierdoor had Heracles moeite om de backs vrij te spel. Iets wat normaal heel goed lukt. Dertig minuten lang konden de gasten uit Doetinchem het speelveld compact houden, maar daarna werden de ruimtes groter. Heracles had eerder in de eerste helft al op voorsprong kunnen komen, maar de 1-0 ruststand was dikverdiend.

Ik had verwacht dat Heracles in de tweede helft zou doordrukken en opnieuw zou uitlopen naar een ruime winst, maar dat gebeurde niet. De Almeloërs vergaten te voetballen en er werd veelal met de lange bal gespeeld. Het opportunistische spel duurde dertig minuten en daarna speelde Heracles het goed uit.

Voor de amusementswaarde geef ik een zeven. Het voetbal was niet groots, maar het was wel spannend en leuk om te zien. Sterren zijn er voor Everton en Overtoom. Everton was weer belangrijk met een doelpunt. Overtoom vond ik heel sterk spelen en dan vooral in de eerste helft. Vooral in de eerste helft was hij heel sterk. Hij is voor mij ook de man van de wedstrijd.

Heracles Almelo – De Graafschap: 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 41. Everton 1-0, 92. Overtoom 2-0.

Man van de wedstrijd: Overtoom
Sterren: Everton (1) Overtoom (1)